Warning: A non-numeric value encountered in /data/www/uhrak.eu/www.uhrak.eu/wordpress/wp-content/themes/centilium/header.php on line 242

Jak jsme jeli na EBH

Jako každý rok, tak i letos začíná EBH už 1.1., kdy je spuštěno přihlašování se do závodu a na tu kterou konkrétní kótu. Moje přihláška za exp. Houston putovala někdy kolem 0:00:36, kdy jsem dával prostor chybám času na serverech, abych se nepřihlásil ještě vloni. Chyba. Byli jsme přihlášení až druzí, ale první přihlášení se kóty vzdali a tak jsme v pátek mohli vyrazit.
Do pátku však bylo spoustu času a Fero se zařekl, že postaví nějakou pořádnou anténu, abychom nenechali nic náhodě. Dokonce postavil i nové HBčko, protože jej Peter z Vlčinec požádal o zápůjčku našeho starého HB. Obě antény vypadají přímo profesionálně vyrobené a podle parametrů bychom se mohli i někam dovolat.
Milan dostal dovolenou. Super. V půl desáté jej nakládám a vyrážíme směr Fero. Nakládáme bývalý máj, co by 6m stožár na anténu, samotné antény, proviant, Fera a vyrážíme směr Martinské hole – Veľká lúka -1476mnm. Povinná zastávka na chatě na jedno/dvě a už se škrábeme na kopec. Cesta je čím dál horší a obávám se, že s 2×2 se brzy po „asfaltce“ nahoru dostane jen skutečnej kaskadér. A na Veľkú lúku už jedině s 4×4.
Po 12 jsme na místě. Střelíme rychlé špunty, hledáme místo, kde se složíme a začínáme stavět. Nejdřív HBčko, protože s tím máme už skušenost, další rychlé špunty a následně 3 prvkovou vagínu, jak jsme vtipně přejmenovali Ferovu LFA yagi.
Po postavení antén jsme už jen testovali a křtili antény. Se západem slunce přišla zima a tak jsme po další whisky šli spát a připravovat se na zítřejší noc. Sobota proběhla v klidu, jen ráno foukal studený vítr a počasí se nemělo změnit. Po noční zimě, kdy se teplota dostala k 5stC a na další noc předpovídali 1-2stC, jsme přehodnotili vysílání ze stanu a rozhodli se vysílat z auta. Připraveno, můžeme začít.
Začalo se super, jen když jsme si chtěli asi po 3/4 hodině přitopit, zjistili jsme, že mám vybitou baterku a nenastaruju. Inu, 7 let je na autobaterii hodně. 15 minut a přepojili jsme všechno, auto nastartovali a mohlo se pokračovat. Za nějakou chvilku přijel poslední člen naší expedice: Edo Nesluša a byli jsme kompletní.
Z mého pohledu nebyly podmínky šíření úplně nejlepší, ale mám pocit, že nová LFA yagi něco z toho dohnala a udělali jsme několik čtyřsetkilometrových spojení.
Už jen napsat výsledky a odeslat je a uvidíme, co z toho vyleze… snad budeme někde na špici.

Úvodní stránka » Jak jsme jeli na EBH » 2017 » 2017'05 EBH Martinské hole

  • Credit: Cvrcek (c) 2017
  • Taken: 26 Květen, 2017

Add a Comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *